Szeretettel köszöntelek a Nagycenk klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagycenk klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagycenk klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagycenk klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagycenk klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagycenk klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagycenk klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagycenk klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 16 éve
receptek cseréje, tippek, javaslatok, ötletek a főzéshez
Hozzászólások eddig: 18
Vincze Anikó üzente 12 éve
Nagyné Pál Olga üzente 12 éve
Lidl recepteket gyűjt valaki? Hiányzik 2 recept a gyűjteményemből a 2012 június 22-ei kiadásból, és nagyon szeretném megszerezni őket (csak a Citromos-avokádós pulykamell saláta receptjét tudtam megszerezni az eheti 3-ból!) ha valaki esetleg gyűjti, vagy tudna segíteni, nagyon hálás lennék!
Írhattok ide, vagy az e-mail címemre: punktum@citromail. hu
(A hu előtti kihagyás nélkül érvényes!)
Baumgartnerné Arthofer Gertrud üzente 15 éve
Gyümölcs leves (nyári melegben kiváló)
Hozzávalók:
50 dkg meggy
2 db alma
2 db őszibarack
25 dkg sárgabarack
10 evőkanál cukor
1/2 db citrom reszelt héja
3 db citrom karika
1 teáskanál fahéj
10 szem szegfűszeg
2 evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
só
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, a meggyet kimagozzuk, az almát és a barackokat meghámozzuk, és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. (A sárgabarackokat 1-2 percre dobjuk forró vízbe, hideg vízzel hűtsük le, így a héját könnyedén le tudjuk húzni.) A gyümölcsöket lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, pici sót, fahéjat, szegfűszeget (teatojásban, hogy könnyen eltávolíthassuk), citromhéjat és karikát, majd felöntjük 2,5 l hideg vízzel. Amíg felforr, elkészítjük a habarást. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, és apránként felengedjük néhány evőkanál forró levessel, majd a habarást a gyümölcslevesbe keverjük, és felforraljuk. A levest hidegen, esetleg tejszínhab rózsával díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Baumgartnerné Arthofer Gertrud üzente 15 éve
KRÁTER
2 csomag vanília pudingot 9 dl tejben felfőzünk, cukorral édesítjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tészta: 5 tojás sárgáját, 25 dgk kristálycukorral, 1 cs. vaníliáscukorral kikeverünk. Lassan hozzáadunk 1 dl tejet, 1 dl olajat, 2 evőkanál kakaót, 25 dkg lisztet, 1 cs. sütőport, az 5 tojás felvert habját. Tepsibe öntjük és vizes kanállal rákanalazzuk a pudingot /kis halmokba/, kb. 30 percig sütjük.
Máz: 1 nagy tejfölt 4 kanál porcukorral, 1 cs. vaníliáscukorral kikeverjük és a meleg tésztára öntjük.
Jó étvágyat!
Baumgartnerné Arthofer Gertrud üzente 15 éve
Joghurtos süti
Hozzávalók:
1 (kis) pohár joghurt
2 pohár liszt
1,5 pohár cukor
0,5 pohár olaj
fél csomag sütőpor
1 csomag vanillincukor
2 tojás
1 csipet só
kakaópor
kb. 5 dkg étcsokoládé
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket felverem egy csipet sóval, a sárgájákat habosra keverem a cukorral és a joghurttal. Hozzákeverem a sütőport, a vanillincukrot, a lisztet és az olajat. Végül beleforgatom a felvert tojásfehérjét. A sütőt előmelegítem 170 fokra (légkeverés). Egy kalácsformát kivajazok, lisztezek, és beleöntöm a tészta kb. felét.
A maradék masszába pár kanálnyi kakaóport keverek (sosem számolom, a színét szoktam nézni, legyen jó sötét), majd ezt is beleöntöm a formába. Kb. 40-45 perc alatt megsütöm (tűpróba!). Ha langyosra hűlt, kiveszem a formából. Vízfürdőben étcsokoládét olvasztok, és a tetejére kenem.
Polgárné Horváth Ágnes üzente 15 éve
Hajrá (ja és a csokimáznál szigorúan figyelni az arányokra, mert ha vmi. nem elég, vagy sok, akkor nem szilárdul meg vagy megköt rögtön a lábosban : D )
Polgárné Horváth Ágnes üzente 15 éve
néni Ági féle MARCIPÁNOS
50 dkg darált keksz, 1 kocka ráma, 30 dkg porcukor, 9 ek. forró tej. Ezt összemorzsolni és összegyúrni. Két részre kel osztani.
Az egyikbe 3 ek. kakaó, és fél rumaroma (v. rendes rum, annyit, amitől könnyen gyúrható lesz). Jól összegyúrjuk, ez lesz a barna réteg.
A másikba egy mandulaaroma, és ezzel jól összegyúrjuk. Ez lesz a zöld réteg.
Tepsibe egy sütőpapírt terítünk. Erre szétnyomogatjuk a barna réteget (vagy a sütőpapíron tepsi méretűvé nyújtjuk sodrófával. A barnára rákerül a zöld réteg ugyanígy.
A tetejére csokimáz.. Elkészítése:
24 dkg porcukor, 16 dkg margarin, 2ek. tej, 4 dkg kakaó.
A vajat megolvasztjuk a cukrot kakaóval elkeverjük, majd az olvasztott vajjal együtt tovább melegítjük, keverjük. Ha szép sima és fényes le a tűzről és 2 ek. sima lisztet gyors mozdulatokkal belekeverünk; és azonnal a zöld rétegre öntjük. Ott egyenletesen eloszlatjuk. Aztán pár óra pihi hideg helyen; és szeletelhető kis kockákra.
Baumgartnerné Arthofer Gertrud üzente 16 éve
Férfi szeszély
Hozzávalók: 3 tojás, 2o dkg porcukor, 2 kiskanál rum, 2o dkg liszt, 2 dkg zsír, 1 narancs héja, 3/4 cs. sütőpor,l5 dkg darált dió, 2,5 dl tej, 2o szem darabos dió
Elkészítés: Az egész tojásokat a zsírral, cukorral együtt alaposan kikavarjuk,hozzáadjuk a narancshéjat, sütőport, lisztet, rumot, majd ismét erősen kikavarjuk. Végül hozzáadjuk a tejet és a diót. Kikent, lisztezett tepsiben, darabos dióval megszórva sütjük.
Baumgartnerné Arthofer Gertrud üzente 16 éve
GYORS TEPERTŐS POGÁCSA
Hozzávalók:
50 dkg tepertő, 2,5 dl tej, 1 dl tejföl, annyi finomliszt, amennyit felvesz, 1 zacskó sütőpor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 egész tojás a pogácsák tetejére.
Elkészítés:
A tepertőt ledarálom, és hozzáadom a tejet, a tejfölt, a sót, a borsot és annyi lisztet, amennyit felvesz. Rugalmas, jól nyújtható tésztának kell lennie. Egy cipóba formálva folpackkal letakarom, és a hűtőszekrénybe teszem 1 órára. Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőlemezre teszem, tetejét villával kissé kicifrázom, majd a felvert tojással megkenem. Előmelegített, forró sütőbe tolom, és erős lángon 15 percig sütöm. Ezután a lángot mérsékelve készre sütöm.
Csak akkor szabad enni belőle, ha teljesen kihűlt.
Kovács-Ragats Eszter üzente 16 éve
LAJOS SZELET Hozzávalók:2 ek.olvasztott méz,2 ek. kakaó,2 egész tojás,20dkg.cukor,5dkg vaj,1 kk.szódapor.3 percig gőz fölött sűrűre főzzük.40dkg liszt bele.3 lapot sűtni. Krém:1cs.vaníliás puding,1 cs.puncs puding.3dl tejjel,1ek. cukorral sűrüre főzzük.20 dkg ráma,20dkg cukorral kikeverünk,kétfelé osztjva.A puncshoz egy kis rumot,a vaníliához 1 vaníliát.Felülre a rózsaszín,alulra a vanília krém kerül.Tetejére csokit teszünk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás